Όλα έτοιμα για το 61ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 

Το 61ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/6), ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με παλιά και νέα μέλη του συλλόγου, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες από 18 έως 63 ετών να συμμετάσχουν στο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, ένα «διήμερο – γιορτή», όπως το χαρακτήρισε.

«Φτάσαμε Ιούνιο για να κάνουμε την αιμοδοσία, λόγω των εκλογών, αλλά είναι καλό αυτό από την άλλη, καθώς το καλοκαίρι η ζήτηση για αίμα αυξάνεται κατακόρυφα»

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτό το έργο εδώ και 30 χρόνια. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι Παρασκευή και Σάββατο θα υποδεχτούμε στη Λ.Α.Φ.Κ. τους φίλους αιμοδότες. Η αλήθεια είναι ότι φέτος πήγαμε λίγο πιο αργά, φτάσαμε Ιούνιο για να κάνουμε την αιμοδοσία, λόγω των εκλογών, αλλά είναι καλό αυτό από την άλλη, καθώς το καλοκαίρι η ζήτηση για αίμα αυξάνεται κατακόρυφα. Έτσι θα συμβάλλουμε ακόμη πιο ουσιαστικά στο δύσκολο έργο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οπότε πρέπει να δώσουμε βροντερό «παρών» όλοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

 Εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών επισήμανε ότι το φετινό διήμερο, είναι επί της ουσίας τριήμερο, καθώς την Κυριακή (9/6) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του συλλόγου στο ξενοδοχείο Νεφέλη, διαδικασία που θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

«Απευθύνουμε γενικό κάλεσμα σε όλα τα μέλη μας που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, να συμμετέχουν. Είμαστε όλοι μια οικογένεια και προσπαθούμε για τα ιδεώδη της εθελοντικής αιμοδοσίας και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε και για το ότι μεγαλώνει κι άλλο η ομπρέλα των συνεργαζόμενων με τον σύλλογο φορεών. Η συνεργασία αφορά τον Γιώργο Αναστασίου, υπεύθυνου βορείου Ελλάδος της Εθνικής Ασφαλιστικής σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις σε όσους βρεθούν στο διήμερο σε γνωστό διαγνωστικό κέντρο.

 Οι δηλώσεις της Σταυρούλας Χρυσοπούλου και του Σωτήρη Τότη

Η Σταυρούλα Χρυσοπούλου, υπεύθυνη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, τόνισε ότι «το Κ.Π.Ε.Π. είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας δια βίου μάθησης ενηλίκων και παιδιών που σε συνεργασία με τα γραφεία πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής του κ. Αναστασίου πραγματοποιήσαμε για μια ακόμη φορά μια κοινωνική εταιρική ευθύνη και συνέργεια για την εθελοντική αιμοδοσία. Να υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας για κάτι τόσο σημαντικό για τη ζωή μας όπως το αίμα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας και διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Σωτήρης Τότης, απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέφλους του και στους μαθητές να αιμοδοτήσουν, εκφράζοντας ωστόσο το παράπονό του, ότι μόνο το 2ο ΕΠΑ.Λ. προς το παρόν έχει δείξει ενδιαφέρον για το διήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 Με Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα όσοι θα δώσουν αίμα – Στις 16 ανέρχονται πλέον οι συνεργαζόμενες ομάδες με τον Σύλλογο «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη»

Οι εθελοντές αιμοδότες που θα βρεθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Α.Μ.Κ.Α. και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεργασία με τον Σύλλογο, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ειδικά το Τμήμα Αιμοδοσίας, καθώς επίσης και τον διοικητή της 20ης τεθωρακισμένης μεραρχίας, για την παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών.

Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις συνεργαζόμενες με τον Σύλλογο ομάδες, οι οποίες, όπως τόνισε, αυξάνονται και πλέον ανέρχονται στις 16 συνολικά.

 

Πηγή: https://kavalawebnews.gr/eidiseis/epikairotita/όλα-έτοιμα-για-το-61ο-διήμερο-εθελοντική