7η Καλλιτεχνική Διαδρομή του Κ.Π.Ε.Π. 5 Ιουνίου 2019

Ενημέρωση:

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών ανακοινώνει την ΑΚΥΡΩΣΗ της καλλιτεχνικής διαδρομής στην Θεσσαλονίκη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, για αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο κον Ζαχαρία Κιόσογλου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

7η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2018-2019

(5 Ιουνίου 2019)

Κρουαζιέρα στον Θερμαικό Κόλπο της Θεσσαλονίκης με το

ιστορικό κινητό μνημείο «Αραμπέλλα»

& Συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Δάσους

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) στις 15:30 την Tετάρτη,

5-06-2019 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη

Ακόμη μια φορά καλούμε τα μέλη του Κ.Π.Ε.Π. και κάθε φίλο της Τέχνης να απολαύσουμε το

ιστορικό κινητό μνημείο «Αραμπέλλα» & Συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Δάσους.

Ξεκινάμε με πρώτο προορισμό για καφέ την κρουαζιέρα μας στο Θερμαικό κόλπο στο παραδοσιακό ξύλινο καράβι Αραμπέλλα που είναι πόλος έλξης τουριστών και θα δοθεί η δυνατότητα να δούμε την πόλη από τη μεριά της θάλασσας. Το συγκεκριμένο καράβι ναυπηγείται στη Σάμο το 1935. Ένα σκαρί που δοκιμάστηκε σε πόλεμο και ειρήνη, από τις θάλασσες της Μεσογείου και τα παράλια της Αφρικής μέχρι τη Μαύρη θάλασσα. Μηχανοκίνητο με βοηθητική ιστιοφορία, ένα άριστο δείγμα της ναυπηγικής τέχνης που διακρίνεται για τη σταθερή πλευσιμότητά του. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1941 -1943) επιτάχθηκε ως ναρκαλιευτικό σε επικίνδυνες αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο. Αργότερα έπλευσε ως εμπορικό κι άλλοτε ως επιβατικό πραγματοποιώντας πολυάριθμα ταξίδια. Για τη σημαντική του προσφορά στους αγώνες της Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει το «Αραμπέλλα» κινητό μνημείο με αποδεδειγμένη ιστορική αξία (Φ.Ε.Κ. 449Β/15-4-2003). Πέρα από το προσεγμένο πειρατικό καράβι, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ο ίδιος ο πειρατής (ο Άρχοντας) εντελώς αυθεντικός, ευγενικός, φιλόξενος, με κουλτούρα και παιδική καρδιά!

02

01

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε στον υπέροχο χώρο του Θεάτρου Δάσους την Άλκηστη Πρωτοψάλτη μετά από ένα δυνατό  καλλιτεχνικό χειμώνα και διθυραμβικές κριτικές στην Αθήνα. Σε απευθείας σύνδεση με το κοινό της η διαχρονική ερμηνεύτρια μαζί με 5 ταλαντούχους μουσικούς σολίστες θα μοιραστεί μαζί μας μια από τις πιο επιτυχημένες φετινές παραστάσεις. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τίτλο: «Σε Απευθείας Σύνδεση», αποκάλυψη στο οποίο η ροκ διάθεση, η ανεξάντλητη ενέργεια και ο πηγαίος αυθορμητισμός της ορμητικής και αεικίνητης Άλκηστις εναλλάσσονται με εξαιρετικές ακουστικές στιγμές που γαληνεύουν τη ψυχή μας. Σε απευθείας σύνδεση ένα κρεσέντο χαράς με ιδιαίτερες εκπλήξεις όπου απολαμβάνουμε με τη μοναδική Άλκηστη να ερμηνεύει τα ωραιότερα τραγούδια της που αποτελούν σταθερή αξία στο χρόνο αλλά και το νέο της υλικό  επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη μαζί της για εκείνη θα κρατήσει αιώνια!!!!

03

Συντελεστές παράστασης:

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Συμμετέχει ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές

Mουσικοί:

Θωμάς Κοντογεώργης: Πιάνο /Ενορχηστρώσεις
Πέτρος Βαρθακούρης: Mπάσο
Παντελής Ντζιάλας: Κιθάρα
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: Τρομπόνι
Κώστας Μυλωνάς: Κρουστά

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 38 ευρώ για τα μέλη και 40 για τα μη μέλη

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και η κρουαζιέρα με τον καφέ στο ιστορικό καράβι Αραμπέλλα και το εισιτήριο για τη συναυλία.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εξοφλήσουν το ποσό της συμμετοχής τους έως τις 2 Ιουνίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6996235690