3ήμερη Οδική Εκδρομή στην Αθήνα 9-11 Μαρτίου 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

3ήμερη οδική εκδρομή (9 – 11 Μαρτίου 2019)

Στην Αθήνα

1η μέρα :  Σάββατο, 9 – 03 -2019: Καβάλα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Αναχώρηση από την Καβάλα στις 09/03/2019 στις 6:00 π.μ. για την Αθήνα. Στο δρόμο θα κάνουμε στάσεις για καφέ. Η Αθήνα προσφέρει μια σειρά επιλογών που στο σύνολό τους συνθέτουν ένα πάζλ απαράμιλλης ομορφιάς και ενδιαφέροντος. Παραδοθείτε στον παλμό μιας πρωτεύουσας, που σέβεται το παρελθόν της και παράλληλα απολαμβάνει το «τώρα» της!!

Άφιξη στο ξενοδοχείο Titania 4 * στο κέντρο της Αθήνας. Ελεύθερος χρόνος στην Ερμού για αγορές, ξεκούραση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε με απογευματινή παράσταση στο Θέατρο Ιλίσια «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνο στις 17:30. Μια πραγματική βίβλος για τη ζωή και την αγάπη, το απόσταγμα της σοφίας και της γενναιοδωρίας, ένα εξαιρετικό κοινωνικό έργο, το best seller των 14 εκατομμυρίων αντιτύπων ήρθε στο ελληνικό σανίδι ενώνοντας δυο γενιές ηθοποιών.

Στη συνέχεια προαιρετική διασκέδαση στη Μουσική Σκηνή Γραμμές με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους Σπείρα Σπείρα «Φίλα με… στις Γραμμές». Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας που επαναπροσδιόρισε στην καρδιά των ανθρώπων το τρυφερό παραμύθι της συλλογικής διασκέδασης.

2η Μέρα: Κυριακή, 10 – 03 -2018: Ίδρυμα Νιάρχος, Ιστορική ξενάγηση Αθήνας και Ψυρρή

Μετά το πλούσιο πρωινό, πρώτη στάση θα έχουμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είναι πολυχώρος συνολικής έκτασης 210.000 μ², ο οποίος περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και πάρκο αστικού τύπου και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, μαζί με τον ξεναγό μας θα γευτούμε την ιστορική ξενάγηση που συνδυάζει ιδανικά τα καλύτερα σημεία του κέντρου της Αθήνας με το διασημότερο αρχαιολογικό μνημείο, που δεν είναι άλλο από το μουσείο της Ακρόπολης!  Παρέα με τον ξεναγό σας θα επισκεφτούμε τη Βουλή των Ελλήνων, το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο και φυσικά την Ακρόπολη και την οδό Διονυσίου Αρειοπαγίτου. Μέσα από τις ειδικές τεχνικές αφήγησης που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευμένοι ξεναγοί, θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο. Θα δούμε τα αρχαία αγάλματα και ερείπια να ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας και θα αισθανθούμε σαν μικροί Αθηναίοι την περίοδο του Χρυσού Αιώνα του Περικλή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και τo βράδυ μια βόλτα στου Ψυρρή που είναι μία γραφική και ιστορική γειτονιά γεμάτη μαγαζιά, εστατόρια/μεζεδοπωλεία και μπαρ.

3η Μέρα: Καθαρά Δευτέρα, 11 – 03 -2019: Τα Κούλουμα στου Φιλοπάππου

Πρωινό. Επίσκεψη στο Παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι που πραγματοποιείται την Καθαρά Δευτέρα, στο λόφο Φιλοπάππου με το πέταγμα του χαρταετού, όπου μικροί και μεγάλοι, από το πρωί, γιορτάζουν παραδοσιακά τα Κούλουμα με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου και πολλούς καλλιτέχνες. Το μεσημέρι επιστροφή στην Καβάλα με τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: (Ξενοδοχείο 4* με πρωινό:

  • Για τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 145 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και το εισιτήριο στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ)
  • Για τα μη μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 150 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και το εισιτήριο στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ)

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο. Δύο Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4*, σε 2κλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση.
Χρήση
των παροχών των ξενοδοχείων, Αρχηγός-συνοδός και Ξεναγός του τουριστικού γραφείου, επισκέψεις & περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής & Ομαδικό Ασφαλιστήριο Αστικής-επαγγελματικής ευθύνης και εισιτήριο για το θέατρο Ιλίσια και επισκέψεις στους χώρους που αναφέρουμε στο πρόγραμμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Σοφία Μουρουζίδου, Συντονίστρια Θεατρολογίας Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6937127057

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής σας μετά τις 3/03/2019, δεν επιστρέφονται τα χρήματα, εφόσον έχει αποσταλεί η τελική λίστα στο ξενοδοχείο. Το γραφείο Τουρισμού ΚΤΕΛ Καβάλας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.