Συνεργασία Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε εποχές που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο δεν μπορούμε να είμαστε θεατές.

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών ξεκινά επίσημα τη συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS www.helphellas.org

ΓΙΑΤΙ

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ σημαίνει ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ σημαίνει ΠΡΟΣΦΕΡΩ χωρίς ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ.

Ο Εθελοντισμός μπορεί να γίνει με τη φυσική παρουσία ενός ατόμου ή με τη παροχή υλικών αγαθών σε ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι ένας απλός ρόλος, είναι στάση ζωής με στόχο όχι την πρόσκαιρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος αλλά τη συνεχή παρουσία του Εθελοντή.

Όμως πολύ σημαντικό ρόλο έχει η ενδυνάμωση του ατόμου που θα ασχοληθεί με τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜO σε όλες του τις μορφές.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μη κερδοσκοπικοί φορείς ενώνονται και συμπορεύονται με σκοπό την προετοιμασία μέσα από εκπαίδευση, του Εθελοντή.

20 διαφορετικές ενότητες θα καλύψουν όλο το φάσμα των απαιτήσεων, ακολουθώντας όλα τα πρότυπα συστήματα εκπαίδευσης του εξωτερικού σε συνεργασία και με την Επιστημονική Εκπαίδευση Ενηλίκων hh://www.adulteduc.gr

Σκοπός η προετοιμασία του Εθελοντή να θωρακίσει πρώτα τον εαυτό του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει στο ευρύτερο περιβάλλον του.

Το Κ.Π.Ε.Π. συμπορευόμενο με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ έχει τους σωστούς εκπαιδευτές για να προετοιμάσει τους σωστούς Εθελοντές!!!!

Με εκτίμηση

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κ.Π.Ε.Π.