Εκδρομή του Κ.Π.Ε.Π. στην Κωνσταντινούπολη 14-17 Ιουνίου 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
«ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»
4ήμερη οδική εκδρομή (14-17 Ιουνίου 2019) στην Κωνσταντινούπολη

 

1η & 2η μέρα: Παρασκευή, 14/06/19 & Σάββατο, 15/06/19: Καβάλα – Κωνσταντινούπολη
Αναχώρηση από το Δημοτικό κήπο Καβάλας το βράδυ της Παρασκευής στις 22:00. Μέσω της Εγνατίας Οδού και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα Κήπων. Έλεγχος αστυνομικός και τελωνειακός. Σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη θα περάσουμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό ( όπου θα μας συναντήσει ο ξεναγός μας), ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί (15/06/19 ). Πρώτη μας στάση το Θαυματουργό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε για ξενάγηση την Αγία Σοφία. Συνεχίζουμε για την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ ή «Μπλε Τζαμί» λόγω του μπλε χρώματος που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, καθώς και τον ιστορικό βυζαντινό Ιππόδρομο, την καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, τον τόπο από όπου ξεκίνησε η περίφημη «Στάση του Νίκα», τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικωτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Θα υπάρχει εναλλακτική πρόταση για επίσκεψη στο Τοπ Καπί, το παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, που σήμερα είναι μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους, με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και υπέροχη θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Ελεύθερος χρόνος στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το πολύβουο Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας  στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν. Διανυκτέρευση.
01
02

3η μέρα: Κυριακή 16/06/19: Κωνσταντινούπολη – Προύσα
Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια ημερήσια εκδρομή στην Προύσα. Περνώντας με το λεωφορείο μας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης, φθάνουμε στην περιοχή της Αρετσούς και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Eskihisar. Επιβίβαση στο πλοίο και διασχίζοντας τη θάλασσα του Μαρμαρά φτάνουμε στο απέναντι λιμάνι του Topcular. Συνεχίζουμε οδικώς τη διαδρομή μας για την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την Προύσα, χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Άφιξη και περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη, τα λουτρά του Ιουστινιανού και το περίφημο Ουλού Τζαμί του 1399 για να καταλήξουμε στην πλούσια αγορά της με τα περίφημα μεταξωτά. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Φτάνοντας στο λιμάνι του Herset θα έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε τη νέα κρεμαστή γέφυρα ( Osman Gazi Bridge) μήκους 2.682μ., η οποία ενώνει τις 2 ακτές του κόλπου της Νικομήδειας ( Ιζμίτ ). Θεωρείται η 4η μεγαλύτερη σε μήκος & η 2η σε ύψος παγκοσμίως, ενώ κόστισε στο Τουρκικό Κράτος 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα. Δευτέρα 17/06/19: Εκδρομή στα Πριγκηπόνησα – Καβάλα
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στο Φανάρι. Στη συνέχεια περνώντας με το λεωφορείο μας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης, φθάνουμε στο λιμάνι Μπόσταντζι απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι ιδιωτικής γραμμής για την εκδρομή μας στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόνησα. Ένα σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, το οποίο απαρτίζεται από 4 μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος). Η ονομασία τους προέρχεται από την εποχή που στο μεγαλύτερο από τα νησιά αυτά ο βυζαντινός πρίγκιπας Ιουστίνος Β΄ Κουροπαλάτης έκτισε το 569 μ.Χ. ένα ανάκτορο. Έκτοτε το νησί ονομάστηκε «Νήσος του Πρίγκιπος» και τα γύρω νησιά «Πριγκιποννήσια». Όλα αυτά τα νησιά αποτελούσαν τόπο αναψυχής ή και φυλάκισης των πριγκίπων. Θα επισκεφτούμε το «μαργαριτάρι της Προποντίδας», την Χάλκη (Heybeli Ada) με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκιπο (Buyukada, Μεγάλο Νησί), όπου σας συνιστούμε να φθάσετε με ιππήλατα αμαξάκια στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά (προαιρετικά). Επιστροφή το απόγευμα και άμεση αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: (Ξενοδοχείο 4* με πρωινό):

Για τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 155 Ευρώ
Για τα μη μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 160 Ευρώ
03
04

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Τις μεταφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
Τη διαμονή στο ξενοδοχείο PEAK 4* στην πλατεία Ταξίμ, σε comfort δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια. Βρίσκεται στην περιοχή Πέραν της Κωνσταντινούπολης, σε μια από τις παλιότερες συνοικίες της πόλης και 250 μέτρα από τον περίφημο Πύργο του Γαλατά.
Τα πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.
Το καράβι για τη διαδρομή Eskihisar-Topcular ( για την εκδρομή στην Προύσα ).
Την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( από την Ασιατική πλευρά της «Πόλης» ).
Εκδρομές-περιηγήσεις και ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό για τις 3 ημέρες του προγράμματος.
Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επιβατών κατά ατυχημάτων.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Σοφία Μουρουζίδου, Συντονίστρια Θεατρολογίας Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6937127057

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής σας μετά τις 8/06/2019, δεν επιστρέφονται τα χρήματα, εφόσον έχει αποσταλεί η τελική λίστα στο ξενοδοχείο. Το γραφείο Τουρισμού ΚΤΕΛ Καβάλας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.