Εκδρομή στην Αδριανούπολη

 1

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

3ημερη (14 – 16 Νοεμβρίου 2014) Οδική εκδρομή στην

Αδριανούπολη – Σαράντα Εκκλησιές – Βιζύη – Αρχαία Μήδεια (Μαύρη Θάλασσα)

1η ημέρα – Παρασκευή 14-11-2014: Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Καστανιές – Αδριανούπολη

Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο Καβάλας στις 14.00.

Διαδρομή: Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Καστανιές (σύνορα) – Αδριανούπολη. Άφιξη στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5* LUX (νεόκτιστο του 2013).

Αδριανούπολη... η μεγαλοπρεπής

Αδριανούπολη… η μεγαλοπρεπής

Margi Hotel 5* LUX

Margi Hotel 5* LUX

Χαμάμ του ξενοδοχείου

Χαμάμ του ξενοδοχείου

 

 

Ελεύθερος χρόνος να επισκεφθείτε το μεγάλο Εμπορικό Κέντρο MALL (MARGI SHOPING CENTER) δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δωρεάν χρήση των πολυτελών SPA του ξενοδοχείου (εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ κλπ.).

Προαιρετικό γεύμα το βράδυ – Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα – Σάββατο 15-11-2014: Αδριανούπολη

 

Πρωινό με πλούσιο μπουφέ.

Επίσκεψη/ περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αδριανούπολης και τα περίχωρα.

Την Αδριανούπολη, ως πρώτη τους πρωτεύουσα (1361-1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια. Έχει τρία μεγάλα τζαμιά, ένα εκ των οποίων είναι αρκετά επιβλητικό και φαίνεται ακόμα και από την Ελλάδα, καθώς οι τέσσερις μιναρέδες του έχουν ύψος περίπου 70 μέτρων. Πρόκειται για το τζαμί Selimiye το οποίο αποτελεί αριστούργημα της Ισλαμικής τέχνης και κατασκευάστηκε μεταξύ 1569-1575 από τον ελληνικής καταγωγής αρχιτέκτονα Σινάν. Το κτίσμα οικοδομήθηκε από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο. Έξω από τον περίβολο του Τζαμιού υπάρχει μια υπαίθρια έκθεση με Οθωμανικές επιτύμβιες στήλες.

45

Το τέμενος Selimiye

 

Το παλιό τζαμί (Eski Cami) είναι το παλαιότερο κτίσμα από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που σώζεται μέχρι σήμερα. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1403 & 1414 και αξίζει να θαυμάσετε την εντυπωσιακή μαρμάρινη είσοδό του.

Τέλος το τζαμί Şerefeli το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1438-1447 και έχει ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχέδιο για την εποχή που χτίστηκε, με έναν κεντρικό θόλο και άλλους δύο εκατέρωθεν αυτού. Έχει 4 μιναρέδες με ύψος 67 μέτρα.

Θα επισκεφτούμε επίσης το εντυπωσιακότατο συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ (1481-1512), όπου τον 16ο αι., λειτουργούσε Ιατρική Σχολή (Medrese-I Etibba) και Νοσοκομείο-Θεραπευτήριο (μια από τις ιδιότητές του οποίου ήταν η μουσικοθεραπεία από τους ήχους του νερού). Το συγκρότημα περιλαμβάνει τζαμί, πτωχοκομείο και Μουσείο Υγείας με κέρινα ομοιώματα που αναπαριστούν την Ιατρική τέχνη της Οθωμανικής περιόδου, κυρίως σε ψυχικά ασθενείς.

67

Το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ (Μουσείο Υγείας)

Θα δούμε επίσης το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράϊ (16ου αιώνα), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείοτον Πύργο της Δικαιοσύνης, το Πανεπιστήμιο Θράκης(Trakya) και το Παλάτι της Αδριανούπολης, γνωστό ως Παλάτι της Αυτοκρατορίας. Τέλος θα επισκεφτούμε το Κάραγατς, παλιό προάστιο της Αδριανούπολης, και να δούμε το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, από όπου περνούσε κάποτε το «Orient Express» και σήμερα στεγάζει τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Θράκης (Trakya). Στους κήπους του σταθμού, υπάρχει το «Μνημείο της Συνθήκης της Λωζάνης». Οι δρόμοι του Κάραγατς και οι αρχοντικές επαύλεις θυμίζουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είχε στο παρελθόν.

Το απόγευμα μπορείτε να περιπλανηθείτε και να ανακαλύψετε την Αδριανούπολη. Δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο βρίσκεται η αγορά Αλή Πασά με 6 εισόδους-εξόδους και 130 καταστήματα. Μία άλλη μεγάλη κλειστή αγορά βρίσκεται σε ένα ημιυπόγειο διάδρομο στο τζαμί Selimiye και έχει 124 καταστήματα.

Προαιρετικό γεύμα – Διανυκτέρευση.

3η ημέρα – Κυριακή 16-11-2014: Αδριανούπολη – Σαράντα Εκκλησιές – Βιζύη – Αρχαία Μήδεια – Σουφλί – Καβάλα

 

Πρωινό με πλούσιο μπουφέ.

Ολοήμερη εκδρομή στις Σαράντα Εκκλησίες όπου θα περιηγηθούμε στην παλιά ελληνική συνοικία με το Αρρεναγωγείο και τα νεοκλασικά ελληνικά κτίρια. Στην Βιζύη θα θαυμάσουμε τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας και θα καταλήξουμε στην Αρχαία Μήδεια στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Προαιρετικό γεύμα στο λιμανάκι.

Το απόγευμα επιστροφή. Άφιξη στην Καβάλα αργά το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (Ξενοδοχείο MARGI 5*) ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ:

  • Για τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 105 Ευρώ
  • Για τα μη μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 110 Ευρώ

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

*Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.

*2 Διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείο MARGIHOTEL 5*, σε 2κλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση.

*Πρωινό με πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο.

*Επισκέψεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

*Αρχηγός-συνοδός του τουριστικού γραφείου.

*Ομαδικό Ασφαλιστήριο Αστικής-επαγγελματικής ευθύνης.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

*Προαιρετικά γεύματα σε τοπικά εστιατόρια & Επισκέψεις σε Μουσεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ-TOURSAE.

ΤΗΛ.2510-83374, Kιν.6909527401. Ε-mail: spyridonktelkavalastours@gmail.com