Δράσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2018

Αγαπητοί μας σπουδαστές,
Σας ενημερώνουμε για τις δράσεις του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο:
1) Στο χώρο του Rum Do στην παραλία θα περιμένουμε τους σπουδαστές των τμημάτων Αυτογνωσίας Καβάλας την Τετάρτη στις 31/01/2018 και ώρα 19:00 για μια συνάντηση γνωριμίας και εξοικείωσης συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι θετικής ενέργειας. Το ίδιο θα πραγματοποιηθεί και για τους σπουδαστές των Θεραπευτικών Τεχνικών Ψυχολογίας Καβάλας την Παρασκευή στις 20:00.
Σας περιμένουμε για μια θετική αλληλεπίδραση και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το απολαύσετε!!
 
2) Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία διοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα: «Άνθρωπος μικρός, μεγάλος, μέγας!» που θα λάβει χώρα στις 10-13/05/2018. Σας ενημερώνουμε για την έγκαιρη εγγραφή σας έως 20 Μαρτίου 2018 με την ιδιότητα του φοιτητή. Η ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες είναι: httpQ//developmentalpsychology2018.gr 
 
3) Διοργανώνει αποκριάτικο χορό, στο Παλλάδιο την Κυριακή 11/2/2018 στις 13.00 έως 18.00, για να ξεφαντώσουμε με πολλές μουσικές, θεατρικές &

  χορευτικές δράσεις, δώρα και εκπλήξεις. Θα σας περιμένουμε για σωματική, ψυχική και κοινωνική εκτόνωση!!!

  Ο  χορός μας έχει θεματικό άξονα το τραγούδι (ελληνικό & ξένο) για όσους θέλουν να διαγωνιστούν.

  Είσοδος  13 ευρώ ανά άτομο. Περιλαμβάνει πλήρες γεύμα με επιδόρπιο και ποτό.

  Προμηθευτείτε εγκαίρως προσκλήσεις από τους συντονιστές σας.

  Υπεύθυνη εκδήλωσης : κα ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ Σοφία (6037127057)

4) Θα πραγματοποιηθεί στις 16/02/2018  στο χώρο Σπουτνικ Καβάλας (Διεύθυνση: Αρχελάου 8) σε συνεργασία με την ομάδα Αυτογνωσίας της Καβάλας  μία διαδραστική εκδήλωση Γελωτοθεραπείας με ελεύθερη είσοδο με θέμα: «Γελάστε παρακαλώ ….είναι θεραπευτικό».  

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τη ψυχή και το σώμα. Τα οφέλη του είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό και αναζωογονεί τα όργανα του οργανισμού. 

5) Πραγματοποίηση εκδρομής στις 3 & 4/03/2018 στην Καστοριά και Άργος Ορεστικό. Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα. 

6) Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουμε στο αναγνωστικό κοινό της Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας, την Πέμπτη 15/03/2018, στις 19:30, το εξαιρετικό βιβλίο του συγγραφέα,Φλαμούρη Δημήτρη με τίτλο: ‘Ψυχο-λογικές Σχέσεις».

Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα,ο Δημήτρης Φλαμούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες με τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που όλους μας απασχολούν. 

Το σημαντικότερο θα είναι η Συζήτηση με το κοινό για ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών θεμάτων όπου ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει θέματα ό,τι τον απασχολεί από την καθημερινότητά του.
 
Επισυνάπτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του συγγραφές και μια σύντομη περίληψη του βιβλίου καθώς και το οπισθόφυλλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Εκπαιδευτικός (Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων), Μcs Α.Π.Θ., Εκπ/τρια Ενηλίκων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης 

 και ο ένας εκ των συγγραφέων, ο κ. Δημήτρη Φλαμούρης, μαθηματικός & Θετικός ψυχολόγος. Στην ανάγνωση των διαλόγων θα είναι η κ. Κατερίνα Μαραγκού και η κ. Διαμάντη Κασσαβέτη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

7) Στις 28/03/2018 στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών σας προσκαλούμε με τους φίλους σας και τα παιδιά σας σε μια πολύ όμορφη παράσταση με ελεύθερη είσοδο με τον γνωστό Καραγκιοζοπαίχτη κ. Απόστολο Δουμτζίδη στις 19:00 στο χώρο που θα σας ανακοινωθεί μέσω εμαιλ. 

8) Παρακαλούνται οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει την αίτηση για την Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Δράσεων Plus One από το Νομαρχιακό Σύλλογο Αμέα Καβάλας να το παραδώσουν στους συντονιστές τους στο επόμενο μάθημα.