ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2018-2019

 

Το τμήμα Τυρνάβου του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στη Δράκεια Πηλίου όπου μετά τη γνωριμία με το πανέμορφο χωριό και την επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο στο Δημοτικό σχολείο με θέμα : «Γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, Διαχειριζόμαστε ειρηνικά τις συγκρούσεις μας».

Η δράση θα γίνει με συμμετοχή του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου «η Δράκεια».

Θα ακολουθήσει γεύμα στην πλατεία του χωριού.

Το απόγευμα προβλέπεται μπάνιο και καφές σε μία από τις παραλίες του Πηλίου.

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν τηλ επικοινωνίας: 6972849847 Κόζυβα Πασχαλίνα Συντονίστρια Θεσσαλίας.


Το Σάββατο 26/01 στον ΤΥΡΝΑΒΟ το ΚΟΙΝΩΝΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ έκοψε την πίτα του για τρίτη συνεχή χρονιά σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ευχών. «Καλή και δημιουργική η Νέα Χρονιά».
Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ Κουλιός Κων/νος. Ευχαριστούμε τον ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ για τη στηριξη όλα αυτά τα χρόνια.
Πίτα Τύρναβος 2019

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η έναρξη του επιμορφωτικού προγράμματος του Κ.Π.Ε.Π. για τον Τύρναβο για το έτος 2018-2019 ( ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ) θα πραγματοποιηθεί στο Εμμανουήλιο πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 17:00 – 19:00 σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Τυρνάβου.

Προσκαλούμε όλους τους σπουδαστές μας αλλά και όσους επιθυμούν να ενημερωθούν από κοντά για τη φιλοσοφία και τους στόχους του εκπαιδευτικού μας φορέα να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στον εκπαιδευτικό μας φορέα για Τρίτη συνεχή χρονιά και σας ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά!!

Με εκτίμηση,

ΤΟ Δ.Σ. του Κ.Π.Ε.Π.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια θεσσαλίας, κ. Κόζυβα Πασχαλίνα στο τηλ. 6972849847 και με τη Γραμματεία του Κ.Π.Ε.Π. κ. Έφη Λοιζά στο τηλ. 6947449794 και 6942434306 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com).

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email: koinonikopanep@gmail.com & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

 


2017-2018

Με επιτυχία και ανάμεικτα συναισθήματα ( χαράς για την ολοκλήρωση και λύπης για τον αποχαιρετισμό) έκλεισε και ο φετινός κύκλος Εκπαίδευσης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου των Ενεργών Πολιτών στον Τύρναβο. Στην τελική συνάντηση έγινε η επίδοση των Βεβαιώσεων παρακολούθησης και ακολούθησε γεύμα αποχαιρετισμού.
Οι συμμετέχοντες για μία ακόμα φορά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους και έδωσαν ραντεβού τον Οκτώβριο για την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων.
Ευχαριστούμε το Δήμο Τυρνάβου για τη στήριξή του.
Καλό Καλοκαίρι σε όλους

Απονομές 2018 Μουζάκι


Χωρίς τίτλο

Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας με τη συνεργασία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών και τη στήριξη της Κοιν.Σ.Επ. «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα :

«Διαχείριση Απωλειών στη ζωή του Παιδιού και του Ενήλικα:

Ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας, της κοινότητας.»

Εισηγήτρια – Εκπαιδεύτρια θα είναι η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Καβάλας.

Μετά το τέλος της εισήγησης, θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: το πένθος. Η συμμετοχή στο εργαστήριο θα γίνει με βάση τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν την ώρα της προσέλευσης και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας (Μέχρι 30 άτομα).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας (Πνευματικό Κέντρο – δίπλα στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β.Φαρμάκη»), το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 18.00 – 21.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Διαχείριση Απωλειών στη ζωή του Παιδιού και του Ενήλικα:

Ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας, της κοινότητας.»

18:00 – 18:15: Προσέλευση

18:15 – 19:15: Εμπλουτισμένη εισήγηση: Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Καβάλας:

Επιμέρους θεματικές ενότητες:

 Τα στάδια του πένθους

-Οι παράγοντες που βοηθούν στην προσαρμογή της απώλειας

-Ο Ρόλος του σχολείου και της οικογένειας

-Αλληλοδραστική Συζήτηση

19:30 – 21:30: Βιωματικό πένθους (Καθόμαστε πάντα σε κύκλο, όπου όλοι έχουν βλεμματική επαφή με όλους): Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Καβάλας

Με 5 φανέλες και μία ιστορία ενός αγοριού θα βιώσουμε την πορεία της Απώλειας.

Μέσω Δραματοθεραπείας θα αναλύσουμε την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση μέχρι και τα βαθειά γηρατειά που οδηγεί στο φυσικό θάνατο, τα στάδια της αντιμετώπισης της απώλειας και τη σχέση του ατόμου με τον θάνατο μέσα από την ασφαλή συνθήκη του δράματος.

Στη συνέχεια θα μελετήσουμε πως η αιφνίδια απώλεια για κάτι ή κάποιον που αγαπάμε διακόπτει αυτήν την πορεία. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι κοινωνικές ομάδες που υπάρχουν γύρω μας είναι πολύ σημαντικές μέσα από τη συνεχή αλληλεπίδραση και αλληλοεξάρτηση και είναι οι πηγές υποστήριξής μας.

Τέλος θα προχωρήσουμε στην ανάλυση πραγματικών εμπειριών μέσα από την καθημερινότητά μας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, 2ης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

H Xατζηνικολάου Σοφία γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, με μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο Δημ. Γληνός του Α.Π.Θ. και  απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  του Α.Π.Θ. στον τομέα «Επιστήμες της Αγωγής».

Είναι διδάκτωρ  του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Παράγοντες ετοιμότητας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη διαχείριση πένθους».

Από το 2002-2012 ήταν Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από το 2012 είναι Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. στην Καβάλα. Από το 2016 διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης, είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες (Aντιπρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπ/κών Αγωγής Υγείας, Μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Ανατολικής Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Θεσσαλονίκης & Kαβάλας, ιδρυτικό μέλος και ταμίας του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών) και συλλόγους στην Ελλάδα.

Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και είχε την Ευθύνη και την Επιμέλεια της Έκδοσης  του περιοδικού ‘Αγωγή Υγείας’ . Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο (12 βιβλία) και επιμέλεια  εκπαιδευτικών υλικών (13). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με ανακοινώσεις σε θέματα εκπαίδευσης.

Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας και επιτροπές σχεδιασμού του ΥΠΕΠΘ και ως επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε εκπαιδευτικά περιεχόμενα. Είναι συντονίστρια σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και δίκτυα πρόληψης και εκπαίδευσης με εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, καθώς και θεωρητικών και βιωματικών προγραμμάτων για στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων.

 

Χωρίς τίτλο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών του Τυρνάβου

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Εμμανουήλιο Πνευματικό Κέντρο της πόλης με την παρουσία του Αντιδημάρχου κ Κώστα Κολιού

Το τμήμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου « Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας» που λειτουργεί φέτος στην πόλη του Τυρνάβου με επιτυχία γιόρτασε τον ερχομό της νέας χρονιάς με το κόψιμο της πίτας του.

Τα μέλη με τον εκπαιδευτή τους και τη Συντονίστρια αντάλλαξαν ευχές για

« Μία Καλή και Δημιουργική νέα Χρονιά».

Στην κοπή παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ Κ. Κουλιός δηλώνοντας με την παρουσία του τη συμπαράσταση του Δήμου στη λειτουργία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου. Ο Αντιδήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με την ομάδα για μία πιο αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.

Το φλουρί βρέθηκε από την κ Ελενα Παπαδάκου. Της ευχόμαστε «Πάντα τυχερή»


Ανακοίνωση:

Στις 22/4/2018 ημέρα Κυριακή στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο στις 11:30 π.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου
«Ψυχο-λογικές Σχέσεις» του Δραμινού συγγραφέα Δημήτρη Φλαμούρη Phd.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Χωρίς τίτλο

 


Ανακοινώνεται οτι η 1η ενημερωτική συνάντηση για την έναρξη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών σε Τύρνανο και Ελασσόνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στις 17.00 στο Εμμανουήλιο Πνευματικό Κεντρο του Τυρνάβου.
Τα δυο τμήματα θα λειτουργήσουν μαζί.
Σας περιμενουμε.
Οι εγγραφές συνεχίζονται.