Αλεξάνδρεια

2019-2020

ΠΡΌΚΛΗΣΗ

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών σε συνεργασία

με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

σας προσκαλούν

στην παρουσίαση δύο ποιητικών συλλογών

«Αποποιήματα Τινά και Άλλα»

και

 «Εορδαία Γη»

 Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ώρα 19.00

στην αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

 Δύο ποιητές από την Αλεξάνδρεια, η Μαρία Ιγνατιάδου και ο Γιώργος Δελιόπουλος, επιστρέφουν στον τόπο τους και παρουσιάζουν την ποίησή τους με ποιήματα εμπνευσμένα από την Αλεξάνδρεια. Και οι δύο ποιητές έχουν ως αφετηρία ζωής την Αλεξάνδρεια, ωστόσο ζουν και υπηρετούν την ποίηση σε άλλες πόλεις. Αυτή η εκδήλωση είναι, λοιπόν, ένας ποιητικός νόστος, που αποδεικνύει το κρυφό λογοτεχνικό δυναμικό της πόλης μας.

 Παρουσιάζουν οι:

Πάττυ Παπαδήμου- Θεοδωρίδου, ΜSc Α.Π.Θ., κριτικός λογοτεχνίας

Βισόκαλη Θωμαή, Φιλόλογος

Τσάτση Αικατερίνη, Φιλόλογος 

Στο πιάνο η Άγια Μιένο και τραγούδι η Μαρούλα Θεοδωρίδου

Προλογίζει η Αναστασία Ιγνατιάδου.

ΑΦΙΣΑ ΠΟΙΗΤΩΝ


DSC_0725www.alexandreia-gidas.gr

DSC_0753www.alexandreia-gidas.gr

DSC_0719www.alexandreia-gidas.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι παιδιών γονέων και εκπαιδευτικών, με αφορμή τα βιβλία του Τριγωνοψαρούλη στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020.

Η κ. Πλατσίδου Μαρία, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον δήμο Αλεξάνδρειας που συνδράμει σε εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας.

Η κ. Π. Παπαδήμου – Θεοδωρίδου συνέχισε την εκδήλωση με το εργαστήριο δίνοντας μια ευκαιρία συνάντησης γονέων παιδιών και εκπαιδευτικών με αφορμή ένα βιβλίο. Όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να γράψουν και να ανταλλάξουν μηνύματα συνειδητοποιώντας ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι καθώς και ότι τα βιβλία μας δίνουν την αφορμή για εναλλακτικές δημιουργίες.

Τα παιδιά της σχολής εικαστικών τεχνών της Ναυσικάς Ρηγοπούλου ζωντάνεψαν τις ιστορίες των βιβλίων με την έκθεση ζωγραφικής που δημιούργησαν και οι Θεατρομπόμπιρες μας ταξίδεψαν με τα θεατρικά τους δρώμενα.

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας.

Πηγή: https://www.alexandreia-gidas.gr/2017/61323/?fbclid=IwAR2Dk4K9NvTewVvXzRdYIgRICCPYQtAi7id7CPVA8c9ECW53Rvyx_D_VGhg

Σύνδεσμοι: https://opolitis.gr/index.php/politismos/item/16452-oi-theatrompompires-zontanepsan-istoria-tou-trigonopsaroyli?fbclid=IwAR0uS-4_uxjoT5tBmVQQ3ESUyHBRi3vtpI7eJWKaSOPy9Nzui__SnB-UmaU

https://anepikairos.gr/topika/item/6077-megali-epityxia-stin-parousiasi-tou-trigonopsaroyli-tou-vaggeli-iliopoulou-apo-tous-theatrompompires?fbclid=IwAR1DyJDrmJbHDfuF56wIvK4AZoU9ttClqadqOpyTXq1EihMC_AWV5AG-CvU


trigonopsaroulisppk

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, σας προσκαλούν με χαρά στην παρουσίαση των παραμυθιών με τίτλο: “Τριγωνοψαρούλης”, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ. στο χώρο του Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.

Πηγή: Οι ιστορίες του «Τριγωνοψαρούλη» το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο ΠΠΚ Αλεξάνδρειας • Περισκόπηση


Έναρξη Ετήσιων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στην Αλεξάνδρεια

patty

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Κ.Π.Ε.Π.) σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση του Κ.Π.Ε.Π, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρειας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 18:00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ  Δ.Σ. Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Σκοπός μας, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να ενημερωθείτε για τους όρους συμμετοχής και τους στόχους του Προγράμματος και για τις παρακάτω θεματικές ενότητες που θα λειτουργήσουν για τη φετινή χρονιά.

  1. 1)Μαθήματα Ψυχολογίας

(θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας)

  1. 2)Δημιουργική Γραφή για Παιδιά

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονίστρια Αλεξάνδρειας

Παπαδήμου Πάττυ, τηλ: 6977024950 και με τη γραμματεία του Κ.Π.Ε.Π. Νικολίνα Γκιουρτζή, τηλ: 6980284274 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση.

Fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

E-mail: koinonikopanep@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com

Instagram: koinonikopanepistimio

Πηγές: https://www.alexandreia-gidas.gr/2017/53996/?fbclid=IwAR1GwWkVht6GH_vDgxya_t3HE6n3mX1pQBRfEun-VnkNiiXwEQzI5eAFp9c

http://www.alexandriamou.gr/perisotera/ekpaideisi/enarjh-ethsion-epimorfotikon-programmaton-tou-koinonikou-panepisthmiou-energon-politon-sthn-alexandreia.html?fbclid=IwAR2js_zEcNknLiYmDaL5i2xyUB_-q1vB3dt80o-QVTXzoJVrJw_yqKp-BVA